top of page
Inzet van grote grazers

Het gewenste resultaat

Doordat de dieren een groot deel van het jaar grazen in de schrale graslanden en heideterreinen en drinken van de zuiverste beek uit de streek, is hun menu gezond en gevarieerd. Medicatie is overbodig en uit den boze; ontworming door Boerenwormkruid, ontstekingwerend Salicylzuur uit wilgenbast, Selenium voor gezonde kalfjes uit Paardenbloem en vele andere kruiden doen hun werk.

Tijdens de wintermaanden wordt er beperkt bijgevoederd met hooi afkomstig uit de waardevolle bloemenrijke tot heischrale graslanden uit de omgeving van de Hoge Kempen en de Maasvallei, hetgeen uiteindelijk zorgt voor kwaliteitsvol vlees.

Verspreiding van zaden, zeer plaatselijke aanrijking door mest als onrechtstreekse voedselbron voor zeldzame fauna, paadjes doorheen het gebied die zorgen voor micro reliëf, structuurvariatie,  openingen en golvende bosranden, beperken van vergrassing en verbossing van de open natuur: een greep uit de voordelen.

Regelmatig worden er vleespakketten aangeboden. Deze inkomsten dekken onze kosten zodat er geen verdere overheidssteun nodig is om deze beheervorm te realiseren.

LVO_4709.jpg
IMG-20211003-WA0014.jpg
Ekoelogisch
meer dan rundsvlees

Het natuurgebied dat met Angus aberdeen runderen begraasd en beheerd wordt beslaat een oppervlakte van om en bij de 300 hectare. Het is gelegen aan de stijlrand van het Kempisch plateau, op de overgang naar de Maasvallei. De "Vallei van de Ziepbeek" is het bekendste natuurreservaat in dit gebied. Jaarrond en vanaf hun natuurlijke geboorte, verblijven de dieren in dit gebied. Veel beweging, een gevarieerd voedselaanbod, het zuiverste water en een stressloos bestaan. Dat zijn de ingrediënten om van Angus aberdeen, die overigens sowieso al bekend staat om zijn vlees van gastronomische topkwaliteit, niet te evenaren maar ook ecologisch verantwoorde vleespakketten af te leveren. 

Het vlees

Ekoelogisch

Onze runderen hebben nooit maïs noch soja gegeten. Hun menu bestaat enkel uit streekeigen planten. Bijgevolg bevat het vlees 4 keer meer vitamine E en tot 5 keer meer gezonde vetzuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Alfa-linoleenzuur (CLA) dat behoort tot de bekende omega 3 polyonverzadigde vetzuren, vermindert de kans op hoge bloeddruk en hartproblemen, depressie, schizofrenie, Alzheimer en hyperactiviteit. Het zou zelfs de ontwikkeling en kans op uitzaaiing van vele kankersoorten tegengaan.

Het is de "goede" HDL-cholesterol die een gunstige invloed heeft op de tromboseneiging van het bloed.

IMG-20211003-WA0014.jpg

Een vleespakket van 5 kg of 10 kg bestaat uit een côte à l'os van ongeveer een kilo, stoofvlees, biefstuk, rosbief, schenkel, rundsburger, gehakt en eventueel braadworsten, alles per 500 gram vacuüm verpakt en geëtiketteerd. De kostprijs afgehaald is resp. 90€ en 175€.

In de zomer kan je voor 5€ en 10€ extra ook kiezen voor een barbecue pakket met merguez, chipolata, barbecue worst, hamburger, saté, souvlaki, côte à l'os of T-bone, biefstuk en schenkel. 

We werken hiervoor samen met een gespecialiseerde slagerij met jarenlange ervaring in dit vak. Hygiëne, klantvriendelijkheid, kwaliteit en service staan voorop!

Bij een pakket zijn er steeds perfect matchende streekbieren van het Nationaal Park, de Angus Oaked Tripel en de Black Angus met Jeneverbes, te verkrijgen.

Voor 10€ neemt u een 6-pack mee naar huis.

Bestellen kan via een eenvoudig mailtje. Productie en het commerciële aspect zijn steeds ondergeschikt aan het doel, het natuurbeheer. De koeien zijn er om de natuur te beheren en niet andersom. Bestel dus tijdig.

groep1 lang.jpg
bottom of page